Sportnytt

Allt för den idrottintresserade

Börja med ishockey

Har du planer eller funderingar på att börja med att spela ishockey? I så fall behöver du först och främst ett par riktigt sköna skridskor så att du lär dig att åka skridskor.

Åk mycket skridskor

Att kunna åka skridskor ordentligt är grunden för att bli en skicklig spelare i ishockey. Utan skridskoåkningen som grund går det inte att utvecklas till en skicklig spelare eftersom man helt enkelt hela tiden ligger efter och inte har rätt position på isen. Investera i ett par riktigt vassa skridskor och köp det som krävs på nätet i form av eventuella tillbehör och utrustning. På Hockey Store finner du det mesta som behövs.

Utveckla ditt spel

För att utveckla ditt spel behöver du öva mycket och lära dig spelets grunder. På ishockeyförbundets hemsida går det att läsa på om regler. Ta en titt på någon av de skickligaste spelarna och lär dig om deras spelstil. Läs allt om ishockey för att få mer kunskap.

Öva på detaljerna

Försök att öva mycket på detaljerna och specifika finter. Om du är kvinna ska du inte räkna med att bli rik på ishockey men om du spelar SDHL får du möta de bästa spelarna i Sverige. I SHL finns inte de bästa svenska spelarna, de spelar i NHL i Nordamerika.

Börja din träning i tid

Så klart så är det mycket bättre om du börjar med hockey i riktigt unga år. Ju tidigare desto bättre. Om vi kollar in de svenskar som idag spelar i NHL eller som tidigare varit proffs dör så stod de på skridskor i princip innan de kunde gå. De hade föräldrar som hade ett stort hockeyintresse och man föddes i princip in i sporten. Även om du inte har hockeytokiga föräldrar så kan det finnas en fördel att ha supportande föräldrar som hjälper dig på din väg framåt med hockeyn.