Sportnytt

Allt för den idrottintresserade

En snabb titt på fantasy sports

Fantasy sports är någonting som kan vara vansinnigt roligt för den sportintresserade individen. Men vad är då fantasy sports tänker du? Och hur bär man sig åt för att komma igång? Ja, det är frågor som vi denna gång tänkt besvara för er läsare med en snabb titt på fantasy sports i sin helhet!

Fantasy sports är ett roligt fenomen för den sportintresserade individen och härstammar som så mycket annat här i världen från det stora landet i väst, nämligen USA. Det hela går ut på att tävla emot andra deltagareom vem som lyckas sätta ihop det bästa laget baserat på en rad olika premisser. Det kan exempelvis handla om att man endast får en viss summa att köpa spelare för, eller att man i tur och ordning draftar ett så bra lag som möjligt, där varje spelare som blir tagen därefter inte går att välja för någon annan deltagare.

Fantasy sports finns tillgänglig för en rad populära sporter där NFL (Amerikansk fotboll), MLB (Baseboll), NHL (Hockey) och NBA (Basket) är det största fantasy sporterna på den andra sidan Atlanten. Här i Sverige är företeelsen fortfarande relativt ny och därför har det fortfarande inte riktigt utkristaliserat sig vill sporter som är de mest populära, förutom fotbollen som även i framtiden lär stå kvar överst på toppen som nummer ett.

För att klargöra upplägget ännu tydligare så handlar det alltså om riktiga spelare som man väljer ut från riktiga lag, vilket därigenom gör att man i relatid kan följa matcherna på tv:n och på så vis se hur det går, något som gör det ännu roligare att titta på sport även om du kanske inte trodde att detta var möjligt!