Sportnytt

Allt för den idrottintresserade

En tripp över Atlanten till NHL

Varenda kotte som verkligen älskar ishockey på allvar, borde någon gång få chansen att uppleva en riktig NHL-match på plats i någon utav de jättelika arenorna som lagen spelar i. För den som aldrig heller tidigare besökt USA, så finns är det dessutom ett bra tillfälle att slå två flugor i en smäll och uppleva både och.

Få personer vid sina sinnens fulla bruk skulle argumentera emot påstendet att NHL är världens bästa hockeyliga, även om bland annat den ryska ligan gjort stora framsteg under de senaste åren. För någon som lever och andas hockey är det näst intill ett måste att någon gång ta sig över Atlanten och uppleva ett kvalitvt spel olikt någonting annat de tidigare upplevt. Många som gör resor av denna sort och exempelvis tar sig iväg och ser på hockey i USA blir därefter bitna för livet, och önskar därefter inget annat än att återvända, om och om igen.

Precis som NHL är någonting som man bör uppleva skulle vi även påstå att en resa till USA bör stå med på de flesta människors bucketlist. Det är trots allt den mäktigaste nationen i världen och har enormt mycket att erbjuda samt att uppleva för en turist. I USA hittar du allt ifrån fantastiska sportupplelverser, som vi redan varit inne på, till naturområden av en rad olika slag. Vackra platser som tar andan ur dig, inte alltför långt ifrån någon storstad som har allt annat att erbjuda dig när det kommer till god mat och shopping.

Ja, att ta en tripp över Atlanten till USA för att se på NHL gör nog få hockeyintresserade människor besvikna, om ens någon. Det går dessutom bra att färdas med någon som inte alls är speciellt intresserad av hockey, då det finns så mycket annat att upptäcka under en resa av denna sort.