Sportnytt

Allt för den idrottintresserade

Hitta en träningsform som passar dig

Att träna är både bra för kropp och själ, men det kan vara lite svårt att komma igång. Ett hett tips är att fokusera på att hitta bra träningskläder och en träningsform som du verkligen trivs med – då kommer träningen kännas betydligt mycket roligare!

Träningskläder för olika träningsformer

Det finns många olika träningskläder att välja bland beroende på vilken träningsform du väljer. Hos Gorillasports hittar du ett bra utbud av olika träningskläder. Här finns till exempel träningstights, sport-bh:s, kepsar, handledsstöd och mycket annat. Det viktigaste är att du väljer plagg som är bekväma och rörliga. Om du ska träna utomhus kan det också vara bra att tänka på att kläderna håller värmen.

Att välja träningsform

Det är såklart inte bara kläder som är viktiga när det gäller träning. Att hitta en träningsform. som du tycker är rolig och samtidigt ger något är kanske det allra viktigaste. Det behöver inte vara dyrt att träna; du kan till exempel satsa på löpning i skogen och styrketräning i hemmet. Om du har möjlighet att lägga en slant på din träning kan du bli medlem på ett gym, en träningsanläggning eller något liknande.

Fundera på vad du tycker om – vill du röra dig i vatten eller på land? Vill du träna styrka eller kondition? Vill du gå ned i vikt? Intervallträning, konditionsträning och styrketräning har alla sina fördelar beroende på ditt svar på dessa frågor. Om du vill ha hjälp med att komma igång med motivationen kan en personlig tränare vara något för dig. Hen kan hjälpa dig med att sätta upp mål och hitta en träningsform som passar just dina behov bäst.

Sist, men inte minst: glöm inte vardagsmotionen! Gå istället för att ta bussen eller bilen, ta trapporna istället för rulltrappan och gå en rask promenad under lunchen så kommer du snart att se resultat!