Sportnytt

Allt för den idrottintresserade

Inför fotbolls EM i Frankrike

Den 10 juni drar allt igång. Under en månads tid kommer vi att få kunna följa 24 lag i jakten på EM-titeln. Alla håller vi naturligtvis tummarna för Sverige, men med tanke på vilka lag vi får möta i gruppen kan man nog lugnt säga att de arbetar i både uppförsbacke och motvind.

EM ska nu spelas för 15:e gången och förhoppningsvis får vi se någon annan än Spanien vinna. Inget specifikt emot Spanien, men eftersom inget annat land vunnit EM sedan 2004 då Grekland slog Portugal i finalen med 1-0, känns det som det är dags för någon ny att ta hem titeln.

Värdlandet Frankrike är säkert själva väldigt fokuserade på att ta sin tredje EM-titel och på så sätt komma upp i delad förstaplats i antal titlar tillsammans med både Spanien och Tyskland. Och som sagt vi i Sverige sitter nog mest och håller tummarna för att vi faktiskt tar oss ut ur gruppspelet. Bara det vore en prestation då vi måste utprestera antingen Italien eller Belgien.

Oddsen är alltid en intressant sakt att titat på i dessa sammanhang och många av de sajter som håller på med detta har antingen Frakrike eller Tyskland som favorit att ta hem titeln, vissa ger dem till och med samma odds. Spanien dyker ofta upp som tredje favorit och England verkar vara en populär fyra. Många placerar Sverige någonstans mellan 15:e och 20:e favorit att ta hem titeln. Man ska ju dock alltid komma ihåg att mycket kan hända som förändrar dessa odds både på och utanför planen.

Sveriges spelschema ser ut som följande:

  • 13 juni 18:00 Irland - Svergie på Stade de France i Saint-Denis
  • 17 juni 15:00 Italien - Svergie på Stadum Mucipal i Toulouse
  • 22 juni 21:00 Sverige - Belgien på Allianz Riviera i Nice