Sportnytt

Allt för den idrottintresserade

Styrketräning: för ett friskare liv

Hälsofördelar

Det är sedan tidigare välkänt att vi människor mår bra av fysisk aktivitet. Faktum är att såväl Världshälsoorganisationen som Folkhälsomyndigheten rekommenderar fysisk aktivitet för vårt allmänna välbefinnande och hälsa. Inte nog med att fysisk träning minimerar risken för allvarliga hjärt- och kärlsjukdomar, det bidrar även till en bättre psykisk hälsa. Minskad stress och bättre sömn är nämligen väldokumenterade effekter av regelbunden fysisk aktivitet.

Träna upp din styrka

Styrketräning innebär att du belastar muskeln mer än vad den är van vid för att träna upp dess motståndskraft. Risken för benbrott och andra skador minimeras och du kommer framförallt känna dig starkare. Det fina med styrketräning är att det även går lätt att anpassa utefter just dina förutsättningar som ålder, vikt och träningsbakgrund. Det kan däremot inte vara helt lätt att veta hur du ska göra och vad du bör tänka på. En viktig komponent är att våga ta hjälp. Både av någon med erfarenhet av styrketräning men även i form av hjälpmedel.

Dragremmar och lyftbälten kan vara en stor fördel för att få ut det mesta av din träning på ett säkert sätt. Kolla därför in här och skaffa dig det du behöver för att komma igång med styrketräningen!