Sportnytt

Allt för den idrottintresserade

Träning ska vara roligt

När du börjar träna så är det viktigaste att det är en sport som du tycker är rolig. Det gör att du istället för att dra dig för att ge dig iväg lättare hoppar i träningskläderna även de dagar då du är trött och sliten. 

Vi är alla olika och så är det även när det kommer till träning. En del gillar olika former av lagsport och andra vill fokusera på sig själv när de tränar eller tävlar. Andra tycker inte om att jämföra sig med andra och göra träningen till en tävling utan vill mer hitta ett lugn och en rytm som passar dem utan press. Oavsett vilken grupp man tillhör så är det ytterst viktigt att hitta en sport som passar just dig för att hålla motivationen igång.

Det viktigaste är att man tar sig ut och tränar ett par gånger i veckan och sen om det handlar om att cykla utomhus eller att köra spinning inomhus, träna i grupp eller ensam så är det egentligen hälsovinterna man är ute efter. Är man mer intresserad av lagsporter så är den sociala biten också viktig och samspelet mellan lagkamraterna kan vara det lilla som behövs för att man ska ta på sig träningsoutfiten och åka iväg.